Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 12ο Φεστιβάλ Νεολαίας Ποντίων ΗΠΑ-Καναδά, που διοργανώθηκε από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου στο Κονέκτικατ, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ποντίων Νόργουολκ.

Συμμετείχαν περισσότερα από 200 μέλη από Συλλόγους της Βόρειας Αμερικής, ενώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιείχε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, όπως η αναβίωση του έθιμου των Μωμόγερων, χοροί, τραγούδι, θεατρικές παραστάσεις. Σκοπός των παραπάνω η επαφή της νεότερης γενιάς ομογενών ποντιακής καταγωγής με τα ήθη και έθιμα των προγόνων τους, αλλά και την πολύπαθη ιστορία τους, με αποκορύφωμα την γενοκτονία των Ποντίων πριν από 100 χρόνια από τους Τούρκους.

Το παρών στο Φεστιβάλ έδωσαν αντιπρόσωποι της Ποντιακής Νεολαίας από την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Γεωργία, την Ουκρανία και την Αρμενία.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Παμποντιακής Νεολαίας της Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, με πρόεδρο την Μυροφόρα Καλογερίδου.