Νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών για 25η φορά στη Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) το διήμερο 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, στη Φρανκφούρτη.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, τη Συνδιάσκεψη ανοίγει ο δρ Μίραν Ντάμπαγκ, ο οποίος θα μιλήσει στους νέους για τις νέες τεχνολογίες, ενώ στη συνέχεια η λαογράφος και εκπαιδευτικός Μυροφόρα Ευσταθιάδου θα αναφερθεί στο θέμα «Τη Καλανταρί τα νύχτας στην Τραπεζούντα σήμερα – Η δύναμη της παράδοσης, η δυναμική των ανθρώπων της», ενώ την πρώτη μέρα των εισηγήσεων ολοκληρώνει η ομιλία του απόφοιτου σπουδών διαδραστικών σχεδίων Δημήτρη Πουρσανίδη με θέμα «Ευαισθητοποίηση-ενημέρωση μέσω της τέχνης και της τεχνολογίας».

Η επόμενη μέρα ξεκινά με την ομιλία του Ιωάννη Ιντζέ (αρχιτέκτων μηχανικός) για το θέατρο των Ελλήνων του Πόντου και το αποτέλεσμα του συγκερασμού καταγωγής και επιστήμης.

Τέλος, εκπρόσωπος του Ποντιακού Συλλόγου Χερμπρέχτινγκεν «Ακρίτες» θα παρουσιάσει την πρώτη οργανωμένη βιβλιοθήκη συλλόγου στην ΟΣΕΠΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση και παρουσίαση δράσεων από εκπρόσωπο της Επιτροπής Νεολαίας.