Στη Νότια Κορέα οι εξωσυζυγικές σχέσεις συνιστούσαν ποινικό αδίκημα μέχρι το 2015 και οι παραβάτες τιμωρούνταν ακόμα και με ποινές φυλάκισης, ενώ παραμένουν αντικείμενο προσφυγής στα αστικά δικαστήρια.

Ο 74χρονος πρώην καγκελάριος, γνωστός και ως “Ο άνδρας της Audi”, τέσσερις οι κρίκοι του λογότυπου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τέσσερις και οι γάμοι του Σρέντερ μέχρι στιγμής, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι πρόκειται να ξαναπαντρευτεί. Η μέλλουσα κυρία Σρέντερ είναι η Κιμ Σο-γέον, μια νοτιοκορεάτισσα διερμηνέας, 26 χρόνια νεότερή του. Αυτός θα είναι ο πέμπτος γάμος για τον Γερμανό πολιτικό και ο δεύτερος για τη νύφη.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η Ντόρις Σρέντερ Κοπφ, η τέταρτη σύζυγος του πρώην καγκελάριου, δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το διαζύγιό τους βρισκόταν σε εξέλιξη, ότι η Κιμ έπαιξε ρόλο στον χωρισμό τους και ότι η παράνομη σχέση ξεκίνησε ενώ ήταν αμφότεροι παντρεμένοι. Ο πρώην σύζυγος της Κιμ ζητάει αποζημίωση 100 εκατομμυρίων γουόν (94.000 δολαρίων) για «αφόρητη ψυχική οδύνη», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Ο κατηγορούμενος (Σρέντερ) εξακολούθησε να έχει εξωσυζυγική σχέση με την Κιμ γνωρίζοντας ότι εκείνη είναι παντρεμένη προκαλώντας μου αφόρητο ψυχικό πόνο», αναφέρει ο απατημένος σύζυγος σε έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο. «Τελικά ο γάμος μας διαλύθηκε και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του», σημειώνεται. Τον Ιανουάριο ο Σρέντερ επέμεινε ότι η Κιμ δεν συνδέεται με τη διάλυση του δικού του γάμου. Η Κιμ είναι εκπρόσωπος στη Σεούλ της Υπηρεσίας Οικονομικής Ανάπτυξης του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και έχει εργαστεί ως διερμηνέας του Σρέντερ.