Μπορεί έως τώρα το Facebook να προσέθετε χαρακτηριστικά στον Messenger, τώρα όμως έρχεται η ώρα να τον… απλοποιήσει. Στους στόχους του για το 2018, ο David Marcus, επικεφαλής της πλατφόρμας, σημείωσε ότι στις αλλαγές που έρχονται τη χρονιά αυτή περιλαμβάνεται η απλοποίησή της.

«Το 2017, ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Χαίρομαι που, παρά τα πράγματα που μας χωρίζουν, εξακολουθούμε να θέλουμε κυρίως να συνδεθούμε και να ξοδεύουμε ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλο.

Τελικά, θέλουμε να κάνουμε τον Messenger τον ευκολότερο και πιο ευχάριστο τρόπο για να περνούν οι άνθρωποι χρόνο μαζί – σε καλές και κακές στιγμές. Αυτή είναι η επιρροή που η ομάδα του Messenger θέλει να έχει και είμαι αισιόδοξος ότι θα την προσφέρουμε το 2018. Σας ευχαριστώ που συμμετέχετε στην κοινότητα μας. Ανυπομονούμε να κάνουμε το προϊόν μας καλύτερο για εσάς φέτος».

To Facebook έχει ήδη αναγνωρίσει την περιπλοκότητα της εφαρμογής Messenger, δημιουργώντας γι’ αυτό το λόγο το Messenger Lite. Φαίνεται τώρα ότι έχει ως στόχο να κάνει και τη βασική εφαρμογή πιο απλή, με επίκεντρο την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που είναι τα πάντα για τον Messenger.

Επενδύοντας το να γίνει καλύτερη η realtime επικοινωνία, όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας, η βελτίωση των group chats (με δυνατότητες όπως η υποστήριξη 4K photos, τα live video group chats κ.λπ), η ανάπτυξη του visual messaging, αλλά και υπηρεσίες customer care για εταιρείες και αντιμετώπιση του messenger ως ένα εργαλείο marketing για brands, το Messenger θα περάσει το 2018 στη νέα εποχή του και φαίνεται ότι έχει στόχο να μας ικανοποιήσει ακόμη περαιτέρω.