Σχεδόν 800 προσωπικά αντικείμενα της Amy Winehouse, συμπεριλαμβανομένου του μίνι φορέματος με το οποίο η Βρετανίδα τραγουδίστρια εμφανίστηκε στην τελευταία της συναυλία, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Το πράσινο-μαύρο φόρεμα και το τσαντάκι Moschino σε σχήμα καρδιάς με το οποίο φωτογραφίζονταν συχνά η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, αναμένεται να πωληθούν το  καθένα από 15.000 έως 20.000 δολάρια.

Οι γονείς της Winehouse αποφάσισαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουν τα προσωπικά και επαγγελματικά της αντικείμενα, δήλωσε ο Martin Nolan, διευθυντής της φίρμας δημοπρασιών Julien’s Auctions.Remaining Time-0:00FullscreenMute.

Αmy Winehouse: Τα προσωπικά της αντικείμενα θα διατεθούν σε δημοπρασία  έναντι δύο εκατ. δολαρίων | Photos

Η τραγουδίστρια πέθανε από δηλητηρίαση με αλκοόλ σε ηλικία 27 ετών τον Ιούλιο του 2011. Η τελευταία της συναυλία δόθηκε στο Βελιγράδι ένα μήνα νωρίτερα.

Ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών αναφέρει πως η δημοπράτηση των προσωπικών αντικειμένων της Winehouse ήταν μια δύσκολη απόφαση για τους γονείς της. “Αλλά ξέρουν ότι αυτά τα αντικείμενα θα πάνε σε θαυμαστές και συλλέκτες, μουσεία και επενδυτές σε όλο τον κόσμο που θα συνεχίσουν να τα εκτιμούν, να τα απολαμβάνουν, να τα εκθέτουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Τα περισσότερα από τα φορέματα της Winehouse έχουν αρχική τιμή  2.000 έως 4.000 δολάρια. Οι προσφορές ανοίγματος για ζώνες, άρωμα, παπούτσια, “μπαλαρίνες”, κιθάρες και ντραμς ξεκινούν από $ 50 έως $ 100.

Η WineHouse έγινε παγκοσμίως καταξιωμένη καλλιτέχνης  με τη μοναδική της εμφάνιση, την πρωτοποριακή συμπεριφορά της και την τζαζ μουσική. Κυκλοφόρησε δύο στούντιο άλμπουμ, το “Frank” και το “Back to Black”.
Μιλούσε συχνά για την καταπολέμηση του εθισμού της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Αmy Winehouse: Τα προσωπικά της αντικείμενα θα διατεθούν σε δημοπρασία  έναντι δύο εκατ. δολαρίων | Photos

Μέρος των εσόδων θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Amy Winehouse το οποίο έχει ως στόχο “να εμπνεύσει τα παιδιά και τους νέους να χτίσουν την αυτοεκτίμησή τους και την αντοχή τους”.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Μπέβερλι Χιλς στις 6-7 Νοεμβρίου με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.