Για την κόντρα της με τη Βάνα Μπάρμπα μίλησε σε συνέντευξή της η Ελένη Φιλίνη. Μετά από δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα η Ελένη Φιλίνη ένιωσε προσβεβλημένη και κινήθηκε νομικά εναντίον της.

Είναι αλήθεια ότι δεν μας έχεις συνηθίσει σε κόντρες με συναδέλφους σου. Πρόσφατα όμως προέκυψε ένα ζήτημα με τη Βάνα Μπάρμπα.

Σιχαίνομαι τις κόντρες. Δεν απασχόλησα ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια, ούτε τον Τύπο ούτε τίποτα με την προσωπική μου ζωή, αν φταρνίστηκα, αν έβηξα… Υπάρχω μέσα από τη δουλειά μου και μπορούν να με κρίνουν αν είμαι καλή ή κακή. Δεν μου αρέσει να υπάρχω μέσα από οτιδήποτε άλλο, μέσα από τα κους-κους και τα κουτσομπολιά. Τώρα αναγκάστηκα να ασχοληθώ για λίγο, γιατί έγινε κάτι πολύ άσχημο.

Πες μου για την αντίδραση που είχες βλέποντας το βίντεο από την εκπομπή που αναφέρει το όνομα σου, την ηλικία σου Και τη λέξη «πορνοστάρ».

Εκτός από το όνομα μου, όλα τα άλλα είναι άκυρα και φυσικά όλα αυτά θα αποδειχθούν. Αναφέρομαι στην ηλικία, που δεν θα έκανα τίποτα γι’ αυτό, αλλά αυτή η προσβολή και το ψεύδος που ειπώθηκε από την κ. Βάνα Μπάρμπα με έκανε… Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Είδες την εκπομπή;

Η εκπομπή βγήκε την Κυριακή, εγώ το έμαθα εκ των υστέρων. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος γνωστός μου να τη δει και να μου το πει. Δεν είχα ιδέα, την πήρα χαμπάρι Τετάρτη βράδυ, που είχε ήρθε ένα μήνυμα από την κ. Βάνα Μπάρμπα που έγραφε: «Συγγνώμη, ήταν χιουμοριστικό αυτό…». Δεν μου τηλεφώνησε, τόσο απλά δηλαδή. Φυσικά, δεν απάντησα. Πηγαίνω νομικά από εκεί και πέρα. «Συγγνώμη» λέμε όταν σκουντάμε κάποιον και του ρίχνουμε τον καφέ, όχι όταν μιλάμε με αυτό το ψεύδος και την προσβολή σε έναν άνθρωπο.

Είστε φίλες με την κ. Μπάρμπα, έχετε κάνει παρέα στο παρελθόν;

Ποτέ δεν έχουμε κάνει παρέα. Τρεις φορές έχουμε βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια. Τι φίλες να είμαστε; Ποτέ δεν έχουμε συνεργαστεί. Η κ. Μπάρμπα ισχυρίστηκε ότι της έκαναν μοντάζ. Κατά πρώτον, το όνομα μου ήταν άκυρο σε οτιδήποτε. Αν είχαν κάνει μοντάζ και είδε την εκπομπή, όπως την είδε, η οποία παίχτηκε Κυριακή, τη Δευτέρα έπρεπε να είχε κινηθεί η ίδια νομικά και να είχε κάνει εκείνη μήνυση στην εκπομπή, που προσβάλλουν κι εκείνη κι εμένα, και να προστατέψει πρώτα τον εαυτό της. και μετά εμένα. Αυτό αποδεικνύεται πολύ απλά.

Τι ζητάς με την αγωγή; Υπάρχει κάποιο χρηματικό ποσό;

Ακόμα δεν ξέρω τίποτα. Αν γίνουν αυτά, θα πάνε και σε κάποιους συλλόγους… Δεν ασχολούμαι, θα έλεγα ότι ασχολήθηκα πολύ, έχει πάρει το δρόμο του, ο δικηγόρος μου ξέρει. Με τάραξε πάρα πολύ, όπως είναι φυσικό, ήταν κάτι πάρα πολύ άσχημο. Απίστευτο, από το πουθενά. Η απάντηση που έδωσε εκ των υστέρων η κ. Μπάρμπα, όταν ερωτήθηκε, είναι προσβολή για το δικαστήριο, προσβάλλει τη δικαιοσύνη, αλλά και το δικαίωμα μου να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Πού κολλούσε το όνομα μου σε όλα αυτά; Πουθενά. Η μήνυση μου δεν ήταν επιθετική, ήταν αμυντική. Αμύνθηκα αυτή τη στιγμή, είναι φυσιολογικό. Αν μου πεις για χιούμορ και για σάτιρα, επίτρεψέ μου να έχω μαθητέψει στους μεγαλύτερους κωμικούς που έχουν περάσει από αυτό το χώρο τόσα χρόνια… Ποιον να πρωτοπώ; Τους όρους «σάτιρα» και «χιούμορ» τους ξέρω πάρα πολύ καλά.

Γενικότερα, πώς βλέπεις τα πράγματα;

Ζούμε σε μια πυριτιδαποθήκη, οπότε, να ευχηθούμε να είμαστε πάνω απ’ όλα καλά, να έχουμε ηρεμία, ησυχία. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Είμαστε περαστικοί από τη ζωή. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του Στάθη Ψάλτη και ακόμα δεν το πιστεύω.