Η λιπαρότητα στα μαλλιά αποτελεί καθημερινό πρόβλημα σε μια μεγάλη μερίδα γυναικών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα μαλλιά μας λαδώνουν στις 3 με 4 μέρες αφότου λουστούμε. Στην περίπτωση που η λιπαρότητα εμφανίζεται την ίδια ή την επόμενη μέρα από το λούσιμο, τότε μπορούμε να πούμε πως υπάρχει πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά μας.

Για όσους και όσες δεν το γνωρίζουν, οι ρίζες των μαλλιών μας, εκκρίνουν μια λιπαρή ουσία ονόματι «σμήγμα», λόγω των σμηγματογόνων αδένων που υπάρχουν εκεί. Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιους από τους τρόπους που υπάρχουν για την αποφυγή της λιπαρότητας.

1. ΌΧΙ ,στο καθημερινό λούσιμο. Εδώ θα πρέπει να καταρρίψουμε τον λαθεμένο τρόπο αντιμετώπισης από τις περισσότερες γυναίκες που είναι το καθημερινό λούσιμο. Με την διαδικασία αυτή, «ενεργοποιούμε» τους σμηγματογόνους αδένες, επομένως όσο πιο συχνά λουζόμαστε, τόσο περισσότερο εκκρίνουμε σμήγμα. Επίσης, να θυμάστε πως το καυτό νερό δεν ενδείκνυται στην περίπτωση αυτή, διότι δημιουργεί ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε.

2. Σωστή χρήση conditioner και μάσκας. Όταν χρησιμοποιούμε την μάσκα και το conditioner στα μαλλιά μας, πρέπει να θυμόμαστε πως βάζουμε πάντοτε μόνο στις άκρες! Σε περίπτωση που υπάρχουν αφέλειες, δεν τοποθετούμε κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, ενώ είναι απαραίτητο να επιμείνουμε στο ξέβγαλμα. Δεν θέλουμε εννοείται να μείνουν απομεινάρια του προϊόντος στα μαλλιά μας.

3. Κάτω τα χέρια από τα μαλλιά σου! Καταλαβαίνω πως πολλές φορές, είτε λόγω νευρικότητας, είτε από συνήθεια πειράζουμε με τα δάχτυλα τα μαλλιά μας, ειδικά αν έχουμε και αφέλειες! Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για έναν ακόμη λόγο που «λαδώνουν τα μαλλιά» , αφού με τα δάχτυλα μεταφέρεις τα έλαια που παράγονται πάνω σε αυτά.

4. Στέγνωσε σωστά τα μαλλιά σου. Είναι προτιμότερο να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το κεφάλι προς τα κάτω και φυσικά όχι με πολύ ζεστό αέρα! Έτσι καθυστερείς την εμφάνιση της λιπαρότητας και δίνεις όγκο στα μαλλιά.

5. Μείωσε την χρήση των προϊόντων styling. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τελείως την χρήση των προϊόντων αυτών, τουλάχιστον φρόντισε να την περιορίσεις και αυτό γιατί πρόκειται για μια συνήθεια που στο πέρασμα του χρόνου συντελεί στην αύξηση της λιπαρότητας.