Την επόμενη Δευτέρα, στις 20 Μαΐου δηλαδή, το πρωί δρομολογείται στην γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η γραμμή θα καλύπτει τη διαδρομή σε τρεις ώρες και 55 λεπτά από τις 5 που έκανε μέχρι σήμερα σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Βούρδα.
Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρεις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και θα διαθέτουν ακόμη και WiFi.
Πολύ σύντομα αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το «Ασημένιο βέλος» που είχε έλθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ καθώς και ολόκληρη τη σιδηροδρομική «Οικογένεια».