Οι δημιουργοί της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο ανακοίνωσαν (ακριβώς λίγο πριν από τη φετινή ημέρα της γυναίκας), το λανσάρισμα τριών ακόμη διαφορετικών Barbie που έρχονται να εμπλουτίσουν τη σειρά sheroes. Η σειρά περιλαμβάνει 17 κούκλες barbie εμπνευσμένες από αληθινές γυναίκες – πρότυπα που έχουν γράψει ιστορία, η καθεμιά στον τομέα της. Από τον χώρο της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού.

Οι τρεις νέες ηρωίδες της Mattel είναι η πρώτη γυναίκα-αεροπόρος Amelia Earhart, η θρυλική ζωγράφος και γυναίκα-σύμβολο Frida Kahlo, η μαθηματική διάνοια Katherine Johnson (Coleman) με πολύτιμη συμμετοχή σε διαστημικά προγράμματα. Οι άλλες sheroes είναι πολύ σύγχρονες, νέες γυναίκες όπως η σκηνοθέτις Patty Jenkins, η Πολωνή δημοσιογράφος Martyna Wojciechowska, η Κινέζα πρίμα μπαλαρίνα Yuan Yuan Tan, η Ιταλίδα παίκτρια του ποδοσφαίρου Sara Gama, η πρωταθλήτρια του box Nicola Adams, η Αυστραλή συντηρήτρια άγριας φύσης Bindi Irwin. Ανάμεσά τους και η πρώτη barbie με μαντίλα, εμπνευσμένη από την πρωταθλήτρια της ξιφασκίας Ibtihaj Muhammad η οποία το 2016 έγινε η πρώτη αθλήτρια που ολοκλήρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες φορώντας hijab.

Για πρώτη φορά, το ενδιαφέρον στρέφεται στην προσωπικότητα τόσο όσο και στην εμφάνιση και τα κοριτσάκια ταυτίζονται με γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο.

EarhartKahloJohnson