Τα απομνημονεύματα της πρώην Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα θα κυκλοφορήσουν στις 13 Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο και σε 24 γλώσσες, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House.

«Στο βιβλίο με τίτλο ‘Becoming’ μιλώ για τις ρίζες μου, διηγούμαι πώς ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο βρήκε τον δρόμο του και αρκετή δύναμη για να προχωρήσει μπροστά». Η Ομπάμα αφηγείται τα χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο έχοντας γίνει μητέρα δύο παιδιών και «η πρώτη Αφροαμερικανίδα Πρώτη Κυρία», όπως εξηγεί στην ανακοίνωση των εκδόσεων Fayard που θα αναλάβουν τη γαλλική έκδοση.

«Η συγγραφή του ‘Becoming’ ήταν μια βαθιά, προσωπική και μοναδική περιπέτεια. Γράφοντας το βιβλίο, είχα για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αφιερώσω τον χρόνο για να αναλογιστώ ειλικρινά την τουλάχιστον απρόσμενη διαδρομή της ζωής μου», προσθέτει η επί οκτώ χρόνια ένοικος του Λευκού Οίκου.

Η προτεινόμενη τιμή πώλησης του βιβλίου στις ΗΠΑ είναι 32,50 δολάρια για την έντυπη έκδοση και 14,99 για την ψηφιακή.

Μόλις το «Becoming» διατεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων, η Μισέλ Ομπάμα θα ξεκινήσει περιοδεία για την προώθησή του στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, διευκρίνισε ο οίκος Penguin Random House, διευκρινίζοντας ότι πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα

Η 54χρονη Μισέλ Ομπάμα, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πρίνστον και της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, θα αναγνώσει επίσης το βιβλίο για την ηχητική έκδοσή του.
«Η συγγραφή του Becoming ήταν μια βαθιά προσωπική εμπειρία» έγραψε η Ομπάμα σε ανάρτησή της στο Instagram, όπου ανακοίνωσε τα νέα. «Ελπίζω το ταξίδι μου να εμπνεύσει αναγνώστες να βρουν το θάρρος να γίνουν αυτό που πάντα ήθελαν. Ανυπομονώ να μοιραστώ την ιστορία μου».
Στο βιβλίο, η Μισέλ Ομπάμα μιλά για τις εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν, ξεκινώντας με την παιδική της ηλικία στο South Side του Σικάγο μέχρι την εποχή που έγινε Πρώτη Κυρία. Το βιβλίο υπόσχεται μια ειλικρίνεια και μια εκ βαθέων ματιά στους θριάμβους και τις απογοητεύσεις των Ομπάμα.