Με αφορμή την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του, ο θρυλικός Bono των U2, παραχώρησε συνέντευξη στους Times, όπου και αναφέρθηκε σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές της καριέρας του, αλλά και της προσωπικής του ζωής.

Ο 61χρονος τραγουδιστής αποκάλυψε ότι οι αρχές τον είχαν προειδοποιήσει ότι η σύζυγός του Ali ήταν πιθανός στόχος του IRA. «Η αντίθεση των U2 στους παραστρατιωτικούς είχε κοστίσει στον IRA πολύτιμη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ».

Ο Bono που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών ισχυρίστηκε επίσης ότι «ο αρχηγός του IRA στο Δουβλίνο σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του και ότι έχει βάλει ανθρώπους να παρακολουθούν τα σπίτια μας για αρκετούς μήνες».

«Μου λείπει το να βρίσκομαι στη σκηνή και η εγγύτητα του κοινού των U2», ανέφερε ο Bono σε δήλωσή του.

«Σε αυτές τις συναυλίες έχω κάποιες ιστορίες να τραγουδήσω και κάποια τραγούδια να πω… Επιπλέον, θέλω να διασκεδάσω παρουσιάζοντας το “Surrender”, αν σκεφτώ όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να φτάσω από εκεί ως εδώ».

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής αναφέρθηκε ακόμη και σε μια συγκλονιστική στιγμή που έζησε στη σκηνή στην Αριζόνα τη δεκαετία του 1980.

Πριν από την εκτέλεση της επιτυχίας του «Pride» – ένας φόρος τιμής στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ – το συγκρότημα είχε δεχτεί πυρά επειδή μίλησε εναντίον της αντίστασης του τότε κυβερνήτη να καθιερωθεί ημέρα μνήμης για τον Αμερικανό αγωνιστή των πολιτικών δικαιωμάτων των έγχρωμων ανθρώπων. Τους απείλησαν ότι θα δολοφονούνταν πριν από το τέλος του τραγουδιού αν τραγουδούσαν τον στίχο που περιγράφει λεπτομερώς τον πυροβολισμό του Κινγκ.

Ο Bono δήλωσε στους Times ότι γονάτισε και τραγούδησε τον βασικό στίχο. «Τότε συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκλεισα τα μάτια μου. Υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να δολοφονηθώ».

Στη συνέχεια άνοιξε τα μάτια του και διαπίστωσε ότι ο μπασίστας του, Άνταμ Κλέιτον, είχε σταθεί ευθεία μπροστά του καθ’ όλη τη διάρκεια του στίχου για να τον προστατεύσει από τυχόν πυροβολισμούς από το πλήθος.

Τα απομνημονεύματα του διάσημου σταρ έχουν τίτλο «Surrender: 40 Songs, One Story» και πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο.