Με αφορμή τη συμπλήρωση της δεκάχρονης λειτουργίας του , η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Σύνδεσμος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας διοργάνωσαν -παρουσία της νέας υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη- τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του, στο αίθριο του Μουσείου, την προηγούμενη Παρασκευή.

Το Μουσείο της Πέλλας, είναι ένα εμβληματικό Μουσείο, πρωτοποριακό αρχιτεκτονικά, εξαιρετικά διαρθρωμένο για να καλύπτει τις ανάγκες, όχι μόνον της μόνιμης έκθεσης των καταπληκτικών ευρημάτων και ψηφιδωτών δαπέδων από την ανασκαφή του ανακτόρου του Φιλίππου, αλλά και εκείνων από τους μακεδονικούς τάφους.

Τα 3.000 και πλέον εκθέματα, μαρτυρούν την Ιστορία στη γενέτειρα του μεγίστου των βασιλέων της Μακεδονίας-του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι επισκέπτες έχουν ξεπεράσει τις 500.000, παρά τις δύσκολες συνθήκες πρόσβασης στον χώρο (ο αρχαιολογικός χώρος Πέλλας και το νέο μουσείο βρίσκονται στο 35ο χλμ Παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στον οικισμό της Πέλλας. Η πρόσβαση γίνεται με λεωφορείο των ΚΤΕΛ από τη Θεσσαλονίκη ως τα Γιαννιτσά κι από εκεί είτε με ΙΧ).