Δεξίωση για τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πολιτικοί αρχηγοί, στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και πρόσωπα από την κοινωνική ζωή του τόπου έδωσαν το παρόν στην καθιερωμένη δεξίωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία της κας Σακελλαροπούλου, η οποία περιείχε μηνύματα για την Τουρκία, αναφορές στην τραγωδία της Κύπρου, στον πόλεμο της Ουκρανίας, στους μετανάστες, στους πυρόπληκτους.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, ο νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν που από τη Μόρια κατάφερε να σαρώσει στις πανελλήνιες, ο  Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής από τη Γουινέα που παραλίγο να απελαθεί, οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, η Εθνική ομάδα πόλο, αριστεύσαντες μαθητές, φοιτητές Ρομά, στελέχη Αεροπυρόσβεσης κ.α.

Η κα Σακελλαροπούλου με τους γονείς του Άλκη Καμπανού
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τη σύζυγό του Σία Κοσσιώνη
Η εθνική ομάδα πόλο
Η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης με τον ηθοποιό Γιώργο ΚαπουντζίδηΗ Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κουβέλη
Η Κατερίνα Σακκελλαροπούλου με τους αρχηγούς τους πολιτικούς αρχηγούς