Το διαζύγιο Μέσι Μπαρτσελόνα μετά από 17 χρόνια μπορεί να σόκαρε τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο έχει όμως πλούσιο παρασκήνιο και πολύ χρήμα…

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν από την κίνηση των 12 πιο ισχυρών ευρωπαϊκών συλλόγων να δημιουργήσουν την European Super League – την απεμπλοκή τους δηλαδή από την UEFA και την δημιουργία ενός νέου κλειστού πρωταθλήματος μαζί με άλλες 8 ομάδες που θα προσκαλούσαν στη διοργάνωση.

Στη κίνηση εκείνη του περασμένου Μαρτίου είχαν πρωτοστατήσει η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Γιουβέντους. Πνιγμένες στα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων, οι τρεις σύλλογοι προχώρησαν στη δημιουργία της νέας Λίγκας βάση των οικονομικών στοιχείων της οποίας, θα μπορούσαν εύκολα σε μια τριετία να μηδενίσουν τα χρέη τους και να έχουν και κέρδη, αφού τα ποσά από εξασφαλισμένες χορηγίες ήταν αστρονομικά!

Το εγχείρημα ναυάγησε, οι ομάδες που αρχικά ήταν σύμφωνες έκαναν πίσω εξ αιτίας των αντιδράσεων των οπαδών τους και η Λίγκα διαλύθηκε.

Δεν θέλουν το δάνειο
Πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται λίγο πολύ και η αιτία του διαζυγίου» των δύο πλευρών, του Λιονέλ Μέσι και της Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί, οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του 34χρονου Αργεντινού σούπερ σταρ, καθώς δεν επιθυμούν να λάβουν χρήματα από το τραπεζικό δάνειο των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που πέτυχε και πήρε η ισπανική La Liga για να τα μοιράσει στις 20 ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα λάβουν από 280 εκατ. ευρώ, με τους Καταλανούς να μπορούν έτσι να πληρώσουν το νέο χρυσό συμβόλαιο του Μέσι. Το 70% του δανείου θα δοθεί για τις υποδομές, το 15% για αναχρηματοδότηση του χρέους και το υπόλοιπο θα πάει για την επέκταση του ορίου μισθών.

Όμως οι δύο ομάδες αρνούνται τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου που πήρε η ισπανική Λίγκα γιατί όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, θα έχουν δέσμευση να αγωνίζονται για τα επόμενα 40 χρόνια στη La Liga, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αποπληρωμή. Όμως έτσι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση European Super League, την οποία δεν έχουν πάψει να επεξεργάζονται παρέα με την ιταλική Γιουβέντους!

Μοιραία χωρίς τα 280 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να καλύψει το νέο συμβόλαιο του Μέσι. Ο δε Αργεντίνος δεν δέχεται άλλη μείωση και μοιραία οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε ναυάγιο…