Ο Δημήτρης Κοντολάζος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων μίλησε και για την σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη, η οποία έχει βαφτίσει την κόρη του.

«… Ξεχαστήκαμε, παλιά κάναμε παρέα, μας βάφτισε και την κόρη τη Σοφία, αλλά με τα χρόνια χαθήκαμε. Δεν υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, κάποιος τσακωμός, απλά χαθήκαμε. Παλιά όταν έμενε κοντά στο Ποσειδώνιο βρισκόμασταν πιο συχνά, μετά πήγε στην Κηφισιά, έκανε τη ζωή της, παντρεύτηκε, απέκτησε παιδιά. Είχαμε πάει και σε κάποιες βαφτίσεις της, αλλά χαθήκαμε. Δεν είμαστε μαλωμένοι. Και αν με καλέσει, θα πάω στην εκπομπή της».

Για τον λόγο που δεν την παίρνει τηλέφωνο, ο Δημήτρης Κοντολάζος σχολίασε: «Παλιά πήγαινα πάρα πολύ συχνά στις εκπομπές της, αλλά δεν την έπαιρνα ποτέ εγώ τηλέφωνο. Παρόλο που σχεδόν κάθε εβδομάδα ερχόταν σπίτι μου η Ελένη και πίναμε καφέ, ποτέ δεν της είπα πότε θα με βγάλει στην εκπομπή. Ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα τη φιλία και τη συγγένειά μας».

Σε ερώτηση για το αν έχει στενοχωρηθεί που δεν διατηρούν πια επαφές, ο τραγουδιστής είπε: «Ο καθένας κάνει τη ζωή του, το έχω συνηθίσει. Στενοχωριέμαι πιο πολύ για το ότι θα ήθελα να είναι κοντά στην κόρη μας. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε όπως καταλαβαίνουμε, έχουμε τις υποχρεώσει μας. Έτσι είναι η ζωή».

Αναφορικά με την περιουσία που δημιούργησε και αν του επιτρέπει να μη δουλεύει, ο τραγουδιστής απάντησε: «Μου αρέσει να δουλεύω. Το τραγούδι όμως είναι κάτι άλλο, βγαίνει από την ψυχή μου. Όσο είμαι καλά θα τραγουδάω, για να παίρνω και το δώρο μου, να βοηθάω τα παιδιά μου, για να υπάρχω».