Δωρεά ύψους 260.000 δολαρίων πραγματοποίησε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν από τα έσοδα του γεύματος της ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.

Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρει σχετικά: «Ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση από τον αριθμό των πιστών που ταξίδεψαν από κοντά αλλά και από μακριά για να συμμετάσχουν στην ενθρόνισή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις γενναιόδωρες ενορίες, τις οργανώσεις και τους πιστούς που συνέβαλαν στο γεύμα και των οποίων η παρουσία έκανε την ημέρα εξαιρετική. Από την αρχή ζήτησα να κρατηθούν τα καθαρά έσοδα από το γεύμα για την κατασκευή του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτή τη σημαντική δωρεά».

Το ποσό που θα δοθεί αντιπροσωπεύει τα καθαρά έσοδα από το γεύμα της ενθρόνισης, το οποίο στηρίχθηκε από πολλούς πιστούς, ενορίες, οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα και προσέλκυσε περισσότερα από 1.700 άτομα.

Η δωρεά θα συμβάλει στις δραστηριότητες για την συγκέντρωση χρημάτων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Ιερού Ναού.