Διακοπή για τις 28 Μαρτίου δόθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη από την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο οποίος κατηγορείται για μία υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου εξαιτίας προβλήματος υγείας, όπως είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις, η εισαγγελέας της έδρας έκανε δήλωση αποχής ενώπιον του ΜΟΔ με την έναρξη της διαδικασίας της δίκης, καθώς έχει μια αντιδικία με τη μία συνήγορο του ηθοποιού, την Κυριακή Πακιρτζίδου. 

Αν και η συνήγορος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι εκτιμά την εισαγγελική λειτουργό και πως ότι συνέβη, σε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στο παρελθόν, η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε στη δήλωσή της. Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα.

Πέτρος Φιλιππίδης: Δούκα, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, Δροσάκη,  Μπουρδούμης και Παπούλια στη δίκη

Οι 10 μάρτυρες της υπόθεσης, εμφανίστηκαν όλοι μαζί περίπου στις 9 στο δικαστήριο, χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις κατά την είσοδό τους. 

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ώστε να καταθέσουν οι τρεις καταγγέλουσες ηθοποιοί, καθώς και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Εβελίνα Παπούλια, όπως και η Κάτια Δανδουλάκη, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του, κρίθηκε προφυλακιστέος τον Ιούλιο του 2021, ενώ συνεχίζεται να παραμένει κρατούμενος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση μιας γυναίκας το 2008 και για τις απόπειρες βιασμού εις βάρος άλλων δύο γυναικών, το 2010 και το 2014.

Οι καταγγελίες από τις τρεις γυναίκες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Με τη μητέρα της, μάλιστα, είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον προσωρινά κρατούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 τής επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του Θεάτρου Ήβη, ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού.

Εκεί ο ηθοποιός, σύμφωνα µε τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της.

Δίκη Φιλιππίδη: Απών ο ηθοποιός – Στο δικαστήριο οι Παπούλια,  Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο Θέατρο Μουσούρη. Η νεαρή ηθοποιός κατέθεσε ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του φώναζε και τραυματίστηκε. Όπως είπε η ίδια, ο κατηγορούμενος, αφού της επιτέθηκε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται, επίσης, για απόπειρα βιασμού εις βάρος νεαρής ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι, μετά από επαγγελματικό ραντεβού της µε τον κατηγορούμενο σε καφέ στο Ψυχικό, εκείνος την οδήγησε µε το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Η ίδια αναφέρει ότι φώναζε και πως γλίτωσε όταν ο προφυλακισµένος άνοιξε τις πόρτες του οχήµατός του αφήνοντάς τη φύγει, αφού την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα της ηθοποιού.

Απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε όσα του καταλογίζονταν, μιλώντας για μένος εις βάρος του από τις τρεις γυναίκες. Παραδέχτηκε ότι είχε έντονη ερωτική ζωή και είχε σχετιστεί πολλές φορές με συναδέλφους του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να ασκήσει βία σε οιαδήποτε γυναίκα η οποία δεν θέλει να συνευρεθεί μαζί του: «Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, ούτε είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πολλώ δε μάλλον, δεν στέκει στην κοινή λογική να προσπαθήσω με βία να συνουσιασθώ με μια κοπέλα».