Δυστυχώς το φαινόμενο είναι πολύ συχνό, είτε στους συρμούς του μετρό είτε σε άλλους δημόσιους χώρους, καθημερινά μια γυναίκα κινδυνεύει να πέσει θύμα ενός εφαψία. Όμως, παρά το γεγονός ότι δέχονται σεξουαλική παρενόχληση, οι περισσότερες ντρέπονται να αντιδράσουν ή να ζητήσουν βοήθεια. Σε αυτό έρχεται να τις βοηθήσει η συγκεκριμένη εφαρμογή.

Το «Digi Police», όπως είναι το όνομα του app για τα «έξυπνα» τηλέφωνα, δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια. Ομως, πρόσφατα η αστυνομία πρόσθεσε μια λειτουργία που μπορεί να «διώξει» τον εφαψία. Αυτή η προσθήκη έκανε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να «κατεβάσουν» στα τηλέφωνά τους την εφαρμογή.

Πώς λειτουργεί; Το θύμα της παρενόχλησης μπορεί να πατήσει ένα εικονίδιο στην εφαρμογή και αμέσως εμφανίζεται ένα γραπτό μήνυμα που λέει: «Υπάρχει ένας εφαψίας εδώ. Παρακαλώ βοηθήστε». Με ένα δεύτερο κλικ, το μήνυμα γίνεται κόκκινο και μια φωνή ακούγεται να λέει επαναλαμβανόμενα «Παρακαλώ σταμάτα!».

Η ίδια εφαρμογή περιλαμβάνει μία λειτουργία συναγερμού που μπορεί να στείλει μήνυμα σε συγκεκριμένο email που έχει επιλεγεί. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει παιδιά που χρησιμοποιούν το app και τους γονείς τους. Επίσης, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους έναν χάρτη στον οποίο επισημαίνονται οι περιοχές στην οποία έχουν καταγραφεί εγκλήματα, αλλά και πού βρίσκονται τα πλησιέστερα αστυνομικά τμήματα.