Γρανίτα φράουλα

Υλικά

1/2 κιλό φράουλες

4 κ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή ή καστανή)

5 κ.σούπας νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ενώ παράλληλα πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.

Όταν το σιρόπι αρχίζει να κοχλάζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε στις φράουλες στο μπλέντερ, τις αναμιγνύουμε με το σιρόπι και αδειάζουμε το μείγμα στις πλαστικές θήκες. Τοποθετούμε τις γρανίτες στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά

800 γρ. καρπούζι καθαρισμένο

150 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή

Εκτέλεση

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Παίρνουμε 100 γρ. από τον πολτό του καρπουζιού και τον βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και αναμειγνύουμε με τον υπόλοιπο πολτό. Τοποθετούμε στις θήκες και βάζουμε στην κατάψυξη.

Γρανίτα πεπόνι

Υλικά

1/2 κιλό πεπόνι

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό

50 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι, όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε καλά.

Λιώνουμε το πεπόνι στο μπλέντερ και αναμιγνύουμε με το σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες και βάζουμε στην κατάψυξη.

Αν δεν έχετε πλαστικές θήκες για γρανίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτήρια, ενώ αντί για ξυλάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουταλάκι του γλυκού.

Για έναν διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος μπορούμε να αδειάσουμε το μείγμα σε παγοθήκες και το καταψύξουμε. Όταν η γρανίτα είναι έτοιμη αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.