Πριν από λίγες μέρες, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες άνοιξαν κρατήσεις για το καλοκαίρι. Τόσο η Ryanair όσο και η easyJet άνοιξαν και οι πρώτες πτήσεις προς την Ελλάδα εξαντλήθηκαν. Ναι, εκτός από ότι είναι κοντινός τουριστικός προορισμός, πολλοί Ιταλοί δεν εγκαταλείπουν τις διακοπές τους στην αγαπημένη τους Ελλάδα.

Τα παραπάνω αναφέρει η ιστοσελίδα siviaggia.it

Μόλις η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί όλους τους ξένους τουρίστες με εμβόλια ή με αρνητικά τεστ, ο “ελληνικός μετρητής” έχει ανέβει στα ύψη. Όταν ανακοινώθηκαν τα πακέτα για το καλοκαίρι του 2021, οι ιστότοποι των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους κράσαραν. Με πτήσεις που ξεκινούν από 12,99 ευρώ, θα αφήσουν να τους ξεφύγουν;

Μεταξύ άλλων, μόλις πριν από λίγες ώρες, η Ryanair ανακοίνωσε ότι μια λειτουργία που ονομάζεται “Covid-19 Travel Wallet” σύντομα θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή της στην οποία θα μεταφορτώσει όλα τα έγγραφα που θα απαιτηθούν για πτήση, από το πιστοποιητικό εμβολιασμού έως αυτό που τεκμηριώνει ένα αρνητικό τεστ.

Όσοι από τους Ιταλούς πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να μιλούν με θετικά λόγια για αυτό.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα σε ένα έτος πανδημίας, η Ελλάδα υπήρξε παράδειγμα για πολλές χώρες – ακόμη και για την Ιταλία – για το πώς αντιμετώπισε το άνοιγμα των συνόρων της σε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ήδη το περασμένο καλοκαίρι, το σύστημα τεστ και απομόνωση για 24 ώρες περιμένοντας το αποτέλεσμα σε μια δομή που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας λειτούργησε πολύ καλά. Φέτος η διοργάνωση θα είναι ακόμη καλύτερη διαχείριση

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον νέο Ιταλό ομόλογό του, Massimo Garavaglia, και τον κάλεσε να μελετήσει το «σύστημα της Ελλάδας» κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, ο Garavaglia τόνισε τη σημασία της επανάληψης των πτήσεων για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και επαίνεσε τη συνεργασία του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού με την ιταλική πρεσβεία στη χώρα μας.