Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 7 Μαρτίου η εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Barbie.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου, ενώ πλήθος κοινού παρακολούθησε την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, τη Βιοεπιστήμονα Ελένη Αντωνιάδου να βραβεύεται. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση από συλλεκτικές κούκλες Barbie των τελευταίων 6 δεκαετιών, κούκλες από τη σειρά «Inspiring Women» καθώς και συλλογή από Barbie που έχουν συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελένη Αντωνιάδου, η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model

H Barbie από το 1959 και με το μήνυμα «Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι», εμπνέει μέσα από το παιχνίδι, και προτρέπει τα κορίτσια να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Με πάνω από 200 καριέρες, η Barbie είναι γιατρός, καταξιωμένη chef, πυροσβέστης, χορεύτρια, έχει πάει στο φεγγάρι, έγινε Πρόεδρος κράτους, έχει πάρει χρυσά μετάλλια… και ενθαρρύνει τα κορίτσια να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν τα ταλέντα τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελένη Αντωνιάδου, η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Ελένη Αντωνιάδου ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της την Barbie και ανέφερε ότι «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η σημερινή βράβευση και ελπίζω να είναι η αφορμή ώστε περισσότερα κορίτσια να γνωρίσουν τον κόσμο των επιστημών και της τεχνολογίας» ενώ προέτρεψε τα κορίτσια να μάχονται και να επιμένουν στις επιλογές που ανταποκρίνονται στις αξίες τους. Κλείνοντας, τα ενθάρρυνε λέγοντας «Μην ξεχνάτε να ψιθυρίζετε στον εαυτό σας στα καλά και στα άσχημα ‘’Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι’’».

Σχετική εικόνα