Εικόνα εγκατάλειψης κι αδιαφορίας έχει πλέον το εγκαταλελειμμένο κτήμα του Τατοΐου. Τα 42 χιλιάδες στρέμματα παραμένουν ανεκμετάλλευτα, σχεδόν 50 χρόνια τώρα , ενώ τα κτίρια έχουν ρημάξει και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις εποχές δόξας που γνώρισε κάποτε το κτήμα.

Σχετική εικόναΗ Τζάκι στο Τατόι αγκαζέ με τη Φρειδερίκη

Το Τατόι ήταν το θερινό ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας, ερήμωσε όμως από το 1967, όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος αυτοεξορίστηκε με την οικογένειά του στην Ιταλία και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετική εικόναΤα υπερπολυτελή οχήματα που χρησιμοποιούσε η τέως βασιλική οικογένεια

Οι εκτάσεις του κτήματος έχουν καταπατηθεί, ενώ τα κτίρια και το περιέχομένό τους έχουν λεηλατηθεί ουκ ολίγες φορές, καθώς τίποτα δεν προστατεύεται από τις βλέψεις επίδοξων ληστών ή και την περιέργεια των περαστικών.Constantine II_birth family                       Η βασιλική οικογένεια στο Τατόι το 1947

Το Σωματείο Φίλων του Κτήματος Τατοΐου που ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια έχει ως στόχο την προστασία και πολιτιστική ανάδειξη των πρώην ανακτόρων, πράγμα που συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του Τατοΐου. Σχετική εικόναΟι βασιλικές άμαξες στις αποθήκες του Τατοΐου

Από το 2016, υπάρχει σχέδιο του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού να γίνουν τα πρώην θερινά ανάκτορα μουσείο. Οι Φίλοι του Κτήματος, από την άλλη,      προτιμούν μία πιο ήπια εκμετάλλευση και ζητούν, μεταξύ άλλων, να εκτεθούν οι παλαιές βασιλικές άμαξες και τα αυτοκίνητα.
Η πισίνα του κτήματος