Από το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Τέμα, ξεκίνησε τη δεύτερη επίσκεψή του στην Γκάνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Κατά την επίσκεψή του στο ελληνικό σχολείο, το οποίο στηρίζεται από δωρεές Ελλήνων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Γκάνα, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με Έλληνες κατοίκους, Γκανέζους επιχειρηματίες και μαθητές που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δένδιας δήλωσε συγκινημένος που επισκέπτεται πάλι το ελληνικό σχολείο και πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τις σημερινές εικόνες, ενώ δεσμεύτηκε να επιστρέψει χωρίς την ιδιότητα του υπουργού.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε μια μικρή δωρεά που θα επιτρέψει στους νέους του σχολείου να φτιάξουν μια ομάδα μπάσκετ, ζητώντας να δοθεί στο γήπεδο το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ένα όνομα που ενώνει την Ελλάδα και την Αφρική, όπως υπογράμμισε. “Θα ήμουν πολύ περήφανος αν, όταν έρθω ξανά, σας δω να παίζετε σε αυτό το γήπεδο μπάσκετ, το όνομα του γηπέδου θα ήταν “Γιάννης Αντετοκούνμπο”” ανέφερε χαρακτηριστικά.