Σε μια πανηγυρική εκδήλωση η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας “Η Ποντιακή Εστία” γιόρτασε τα 47 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσία ομογενών από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας.

Σαράντα επτά χρόνια συνεχούς προσφοράς με στόχο την προαγωγή του ποντιακού πολιτισμού και την διατήρηση των εθίμων των χαμένων πατρίδων, τιμήθηκαν από μέλη και φίλους του Συλλόγου σε μια κατάμεστη αίθουσα υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Ελλάδας της Μελβούρνης κ.Ράτσικας, ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και του αδελφού Ποντιακού συλλόγου «Αγίου Γεωργίου» Περθ κ.Ναβροζίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ.Τσουρδαλάκης, εκπρόσωποι της Παναγίας Σουμελά Σίδνεϊ, της Ποντιακής Αδελφότητας Αδελαΐδας κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Κουκιωτών Κατερίνης, κ.Φιλοκώστα, καθώς και του χορευτικού συγκροτήματος του Ποντιακού Συλλόγου Περθ «Άγιος Γεώργιος» στην φετινή εκδήλωση, Τον αθλητικό χώρο εκπροσώπησαν δύο πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές ποντιακής καταγωγής, οι κ.κ. Ανθόπουλος και Αναστασιάδης.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, βιολί, φωτισμός και πλήθος

 

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, τρομπέτα, βιολί και κλαρινέτο