Τα 93α γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο αγαπημένος μας ναύτης και λάτρης του σπανακιού, Ποπάυ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου του 1929 στη σειρά κόμικς «Thimble Theatre» της εφημερίδας «New York Journal» από τον Αμερικανό σκιτσογράφο Elzie Crisler Segar.

Ο Ποπάυ με την πίπα του, τα στιβαρά του μπράτσα και το τατουάζ με την άγκυρα στο χέρι, έγινε γρήγορα αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

سخيف إعداد لمعان στολες ποπαι και ολιβ - smallbusinessgurusite.com

Η σειρά κόμικς μέτρησε δέκα χρόνια ζωής, με πρωταγωνιστές τη -μετέπειτα αρραβωνιαστικιά του- Όλιβ Όιλ, τον αδελφό της Κάστορ και τον αγαπημένο της Χαμ Γκρέιβι, ενώ στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1933. Το 1938 ανακηρύχθηκε ως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μίκι Μάους.

Σημειώνεται πως αρχικά ο δημιουργός του, Elzie Crisler Segar, είχε δώσει στον Ποπάυ δευτερεύοντα ρόλο, όμως κέρδισε την αγάπη των αναγνωστών και τελικά τον έκανε κεντρικό ήρωα της σειράς.

Η δημοτικότητά του ήταν τόσο μεγάλη, που αυξήθηκε η κατανάλωση του σπανακιού, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί σπανακοπαραγωγοί να τον τιμήσουν μ’ ένα άγαλμα στην Κρίσταλ Σίτι το 1937, μια πόλη του Τέξας που ζει κυρίως απ’ το σπανάκι.