«Με κάνετε, ξανά, υπερήφανο για τη χώρα μου. Σας ευχαριστώ». Με αυτή τη φράση έκλεισε το γράμμα του ο George Clooney προς τους μαθητές του λυκείου στο Πάρκλαντ, οι οποίοι αντιδρώντας στους φόνους συμμαθητών τους από ριπές που εξαπέλυσε οργισμένος νεαρός μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου, τέθηκαν επικεφαλής κίνησης για τερματισμό της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Το γράμμα δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Παρασκευής της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, μία ημέρα πριν τη διαδήλωση «March for Our Lives» στην Ουάσινγκτον.«Συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλειά που εσείς και όλοι οι συμμαθητές σας κάνετε για να καταστήσετε τη χώρα ένα πιο ασφαλές μέρος» έγραψε ο George Clooney. «Η Amal κι εγώ είμαστε 100% στο πλάι σας και θα διαδηλώσουμε στην Ουάσινγκτον, αλλά πιστεύουμε πάρα πολύ ότι αυτή είναι η δική σας διαδήλωση. Η δική σας στιγμή» συνέχιζε το γράμμα.George Clooney: «Με κάνετε υπερήφανο για τη χώρα μου»

Το ζεύγος Clooney δήλωσε έμπρακτα την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία των μαθητών, δωρίζοντας 500.000 δολάρια για τη διοργάνωση της πορείας του περασμένου Σαββάτου.

«Το ότι κανένας ενήλικας δεν θα ανέβει στην εξέδρα, στην Ουάσινγκτον, για να μιλήσει είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με τη βία που προκύπτει από την οπλοκατοχή, τότε θα το κάνετε εσείς» πρόσθεσε ο σταρ του Χόλιγουντ και πατέρας δύο παιδιών.