Ο Γιάννης Βογιατζής παραμένει ενεργός στο θέατρο παρά τα 92 του χρόνια, αφού όπως λέει δεν τον αφήνουν να αποσυρθεί. Ο ηθοποιός που έχει γυρίσει 70 ταινίες, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, μίλησε μεταξύ άλλων, για τις φιλίες με συναδέλφους τους, αλλά και την συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αποκάλυψε μάλιστα πως η Αλίκη ήθελε εκείνον να υποδυθεί τον πατέρα της στην ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια».

«Με την Αλίκη παίξαμε τρία χρόνια στο θέατρο Μουσούρη και ένα χρόνο στο θέατρο Κοτοπούλη τον Κόσμο της Σούζυ Βογκ το οποίο πήγε 15-20 μέρες. Δεν πήγε καλά. Ήταν έργο ποιότητος. Ο κόσμος ήξερε την Αλίκη σε αυτά που έπαιζε. Κι ανεβάσαμε την Κόρη μου τη σοσιαλίστρια μέσα σε έξι ημέρες. Στον κινηματογράφο δεν το έπαιξα εγώ, το έπαιξε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, πολύ σωστά.

Η Αλίκη ήθελε να το παίξω εγώ. Πώς να παίξω τον πατέρα της με την περούκα που ήμασταν σχεδόν συνομήλικοι. Δεν γινόταν. Στον κινηματογράφο δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και της το είπα, βρε Αλίκη δεν γίνεται καμάρι μου να το παίξω», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιάννης Βογιατζής.