Η λοιμωξιολόγος και επικεφαλής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου Ελένη Ιωαννίδου, χρησιμοποίησε ληγμένα χάπια για να δημιουργήσει πανέμορφα ψηφιδωτά.

Όπως αναφέρει στη σελίδα της, όλα ξεκίνησαν λίγα χρόνια πριν, στο κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργούσε εθελοντικά στην περιοχή.

«Τα φάρμακα προέρχονταν από ανακυκλοφορία φαρμάκων που δεν είχαν λήξει και που έφερνε ο κόσμος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν. Φυσικά ένα μέρος από αυτά έληγε και έπρεπε να απορριφθεί. Στα πλαίσια της λογικής της ανακύκλωσης ανοίγαμε τις συσκευασίες ώστε να διαχωριστούν από τα φάρμακα και να γίνει πιο σωστά η ανακύκλωσή τους. Τότε πρόσεξα τα απίθανα χρώματα, και σχήματα που είχαν τα φάρμακα αυτά και αποφάσισα να δοκιμάσω να τα χρησιμοποιήσω ως ψηφίδες για να φτιάξω πίνακες», εξηγεί.

Κι όταν η πανδημία «χτύπησε», η Ελένη Ιωαννίδου ξεκίνησε το project με τίτλο «ΧΑΠΙ END». «Η απασχόληση αυτή λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά και μου προσέφερε μεγάλη αποφόρτιση από την ένταση της δουλειάς και παράλληλα ήταν δημιουργική και ευχάριστη».

Τα μωσαϊκά της είναι πανέμορφα. Και εκείνη περνά, μέσα από την τέχνη, ηχηρά μηνύματα για τον εμβολιασμό και τις θεωρίες συνωμοσίας.