Τη σύσταση γραφείου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Μελβούρνη προβλέπει το νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Τουρισμού στη Βουλή τις επόμενες μέρες, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

“Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προσθέτουμε κι άλλες αγορές, παραπάνω δυναμική στη χώρα, έτσι ώστε να έχουμε ταξιδιώτες και τουρίστες 12 μήνες το χρόνο. Αυτή είναι η στόχευση, αυτή η προσπάθεια γίνεται.

Είναι κομβικό, γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη, είναι μια άλλη ήπειρος. Έχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο- 300.000 Ελληνοαυστραλοί ζουν στη Μελβούρνη-, και είναι μια αγορά που άνοιξε επιτέλους μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε η ελληνική ομογένεια της Αυστραλία την πρωτοβουλία του κ. Κικίλια. «Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα του γραφείου, καθώς είναι κάτι το οποίο ζητάμε εδώ και οκτώ χρόνια. Επιτέλους, έρχεται να το υλοποιήσει ο κ. Κικίλιας και φυσικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μας απάντησε και σε σχετική επιστολή που στείλαμε, ενώ τις επόμενες μέρες έχουμε προγραμματίσει διαδικτυακή συνάντηση και με τον υπουργό», σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαστεργιάδης.