Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς της κινηματογραφικής επιτυχίας “Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών” θα ξεκινήσουν μέσα σε μερικούς μήνες στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας Amazon.

Η σειρά του τηλεοπτικού στούντιο της Amazon αναμένεται να είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή καθώς θα κοστίσει τουλάχιστον ένα δισ. δολάρια, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο Όκλαντ μέσα στους επόμενους μήνες.

Ήδη η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι η σειρά θα προβάλλεται για αρκετές σεζόν και η δράση της θα τοποθετείται πολύ καιρό πριν από τα γεγονότα που καταγράφονται στις ομότιτλες ταινίες του Πίτερ Τζάκσον.

Ο Τζάκσον που είχε σκηνοθετήσει με τεράστια επιτυχία την τριλογία του “Άρχοντα των δακτυλιδιών” δεν θα έχει ανάμειξη στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Βρετανού συγγραφέα Τόλκιν, παρότι δήλωσε διαθέσιμος σε περίπτωση που χρειαστούν συμβουλές.

Η Amazon έχει επιβεβαιώσει ότι τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς θα σκηνοθετήσει ο σκηνοθέτης του “Τζουράσικ Παρκ 2: Χαμένος Κόσμος”, ο Χουάν Μπαγιόνα.