Τα βραβεία Όσκαρ είναι η πιο σημαντική από όλες τις διοργανώσεις στο χώρο του θεάματος.

Ξεκίνησαν το 1927, οπότε και έλαβε χώρα η πρώτη απονομή ενώ μέχρι και σήμερα τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.

Για όσους ασχολούνται με τη μόδα τα βραβεία Όσκαρ έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το κόκκινο χαλί. Λίγο πριν την απονομή, stars από όλο τον πλανήτη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και κάνουν εμφανίσεις που πολλές φορές μένουν αξέχαστες.

Περίτεχνες δημιουργίες, πανάκριβα κοσμήματα και φυσικά beauty looks που έχουν από πίσω τους πολλές ώρες προετοιμασίας, κάνουν τα flash των φωτογράφων να αστράφτουν.

Ανάμεσα σε όλες αυτές βρέθηκε φυσικά και μία από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της ιστορίας. Μιλάμε για την Audrey Hepburn η οποία το 1954 περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Η ηθοποιός που έτσι κι αλλιώς κατάφερε να κάνει το όνομά της συνώνυμο με την αβίαστη κομψότητα και την απόλυτη θηλυκότητα, εκείνη τη χρονιά κέρδισε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία Roman Holiday (1953) αλλά και τον τίτλο της πιο καλοντυμένης. Μια γυναίκα που κατάφερνε πάντα να στρέφει τα βλέμματα πάνω της για το στιλ και τη φινέτσα της, είτε επέλεγε ένα total black mods σύνολο, είτε ένα απόλυτα θηλυκό και girly φόρεμα, μάλλον δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να μείνει στην ιστορία ως η πιο καλοντυμένη του θεσμού.