Η Ελληνική Κοινότητα  Μελβούρνης (ΕΚΜ) καλωσόρισε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον και του Υπουργού Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού Ντέηβιντ Κόλεμαν για τη χορηγία ύψους 5$ εκατομμυρίων προς την Κοινότητα.

“Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Μόρισον και του Υπουργού Κόλεμαν για τη χρηματοδότηση των $ 5 εκατομμυρίων δολαρίων στον οργανισμό μας που συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό,” δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχορήγηση που έχει κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση της Αυστραλίας στην Ελληνική Κοινότητα. Μας τιμά και αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε αποδέκτες αυτής της χρηματοδότησης. “

Ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση ο υπουργός Κόλεμαν δήλωσε: “Η κυβέρνηση Μόρισον έχει δεσμεύσει 5 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό 2019-20 για την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

Η χρηματοδότηση αφορά  δύο έργα προτεραιότητας: Το Νέο Εληνικό Κέντρο και τη δημιουργία της Ελληνικής Έδρας Παγκόσμιας Διασποράς στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε $2,5 εκ. έκαστο.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι η ανακοίνωση της χρηματοδότησης αποτελεί αναγνώριση της συμβολής της Ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία.

“Η χρηματοδότηση αυτή θα μας βοηθήσει στην έρευνα στον τομέα της Παγκόσμιας Διασποράς, στο συντονισμό της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και στη συνεργασία με το ευρύτερο κοινό στην προώθηση του Ελληνισμού και των Παγκόσμιων Διασπορών”.

“Το νέο Ελληνικό Κέντρο θα προσφέρει επίσης ένα θαυμάσιο χώρο που θα εξασφαλίσει ότι η ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία θα συνεχίσει να ευδοκιμεί και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσφορά της κοινότητάς μας”, ανέφερε ο κ. Παπαστεργιάδης.