Δυο χιλιάδες σεφ από 59 χώρες ετοιμάζονται να πιάσουν τις κουτάλες, τα μαχαίρια και τις κατσαρόλες και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής που θα πραγματοποιηθούν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, 14-19 Φεβρουαρίου.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μαστροδημήτρης, στο πλαίσιο του ετήσιου συμποσίου των μελών της, θα συμμετέχει 6μελής ομάδα, η οποία θα αποτελείται από τρεις σεφ, έναν ζαχαροπλάστη, δυο βοηθούς και τον captain – τον επικεφαλή της ομάδας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γκότσης, επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής της Λέσχης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, η οποία μάλιστα θα διαγωνιστεί για πρώτη φορά, στις 15 Φεβρουαρίου 2020.

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά η συμμετοχή είναι το σημαντικότερο, πάνω απ’ όλα» ανέφερε ο κ. Γκότσης, επισημαίνοντας «2.000 σεφ, 28.000 επισκέπτες, συμμετοχές από 59 χώρες, 7.000 μενού. Η μακεδονική κουζίνα είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί» ανέφερε ο κ. Γκότσης.