Εκστρατεία εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης στη βιομηχανία του κινηματογράφου και σε άλλους χώρους εργασίας ξεκίνησαν τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ.

Η πρωτοβουλία αυτή ονομάζεται Time’s up και στηρίζεται από τα πιο ηχηρά ονόματα του star system. Η Τζένιφερ Άνιστον, η Ρις Γουίδερσπουν, η Έμα Στόουν είναι μερικά από αυτά.Αποτέλεσμα εικόνας για time's up

Η εκστρατεία Time’s up έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ταμείο που θα στηρίζει νομικά τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και προτρέπει τους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα να κάνουν δωρεές.

Ένας από τους λίγους άντρες δωρητές είναι ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος δώρισε στο ταμείο μέσω του ιδρύματος Wunderkinder, που έχει ιδρύσει με την σύζυγό του Κέιτ Κάπσοου, 2 εκατ. δολάρια.

Η Μέριλ Στριπ,  την οποία κατηγόρησαν ότι γνώριζε αλλά δεν μίλησε για τις πράξεις του Χάρβεϊ Γουάινστιν, δώρησε 500 χιλιάδες δολάρια, όπως η Ράιμς, η Γουίδερσπουν και η Τζένιφερ Άνιστον.

Η παραγωγός Κάθλιν Κένεντι έδωσε για τη σύσταση του ταμείου 250 χιλ. δολάρια, ενώ η ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ δώρησε 100 χιλιάδες δολάρια όπως και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Μια ομάδα ηθοποιών δώρισε από 50 χιλιάδες δολάρια, ανάμεσα στις οποίες η Έμα Στόουν, η Νάταλι Πόρτμαν, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τζέσικα Τσαστέιν.