Δίχασε ξανά η Nike με την απόφασή της να παρουσιάσει κούκλες με καμπύλες προκειμένου να προμοτάρει την αθλητική κολεξιόν της για plus size άτομα. Πολλοί βρήκαν την κίνηση έξυπνη, ενώ άλλοι την βρήκαν κακόγουστη.

Η διάσημη εταιρεία αθλητικών ειδών ένδυσης, που πέρυσι είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με μια αμφιλεγόμενη διαφήμιση, αποκάλυψε μια σειρά από εύσωμα μανεκέν στο νέο της κατάστημα στο Λονδίνο στον ειδικά διαμορφωμένο όροφο για τις γυναίκες. Το κατάστημα NikeTown λέει πως στον τρίτο όροφο διατίθεται πλέον «μια πλήρη γκάμα αθλητικών» με «μανεκέν σε όλα τα μεγέθη» για πρώτη φορά στην ιστορία του καταστήματος.

«Για να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία και την συμμετοχή στον αθλητισμό, ο χώρος δεν θα γιορτάζει μόνο την ντόπια ελίτ με τα κλασικά μοντέλα, αλλά θα δείξει για πρώτη φορά και υπερμεγέθη σχέδια σε ειδικά μανεκέν» ανέφερε η Nike σε δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το CNN.

Φυσικά την κίνηση αυτή της Nike, την υποδέχτηκαν με πολύ θετικά σχόλια κάποιοι χρήστες του Twitter, δηλώνοντας πως οι κούκλες με καμπύλες αποτελούσαν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. «Αυτά τα μανεκέν με κάνουν να νιώθω τόσο δυνατή» έγραψε κάποια με έναν άλλον να προσθέτει: «Είναι η πρώτη φορά στα 30 μου χρόνια που βλέπω ένα διαφορετικό σχήμα στα μανεκέν».

H Nike, η οποία ιδρύθηκε το 1964, εισήγαγε την πρώτη της συλλογή «plus size» το 2017, με μεγάθη που κυμαίνονται από το 1Χ έως το 3Χ. Η εταιρεία ζήτησε την βοήθεια influencers και μοντέλων όπως οι Παλόμα Ελέσερ, Γκρέις Βίκτορι, Ντανιέλε Βανιέρ και Αμάντα Μπίνγκσον στην ανακοίνωση της νέας της κολεξιόν.

«Η θετική εικόνα του σώματος και η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που υποστηρίζω, όχι μόνο για μένα προσωπικά αλλά και για κάθε γυναίκα και νεαρή κοπέλα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους» είχε δηλώσει τότε η Γκρέις Βίκτορι. «Ήρθε η ώρα επιτέλους να γιορτάζονται τα πραγματικά σώματα» .