Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας ξεκίνησε τη στρατιωτική της θητεία και η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε φωτογραφίες από την πρώτη της ημέρα στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία στη Σαραγόσα. Η διάδοχος του ισπανικού θρόνου θα φοιτήσει στις ένοπλες δυνάμεις για τρία χρόνια, καθώς η οικογένειά της έκρινε ότι η στρατιωτική εκπαίδευση είναι απαραίτητη για τη μέλλουσα βασίλισσα της Ισπανίας, η οποία όταν ανέβει στον θρόνο θα είναι και η διοικητής των ένοπλων δυνάμεων της χώρας.

Η νεοσύλλεκτη πριγκίπισσα: Η διάδοχος του ισπανικού θρόνου, Λεονόρ ντύθηκε στο χακί - Ο αποχωρισμός και η αγκαλιά της Λετίσια

Την ίδια εκπαίδευση -αν και μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια- είχε πραγματοποιήσει πριν από 38 χρόνια ο πατέρας της Φελίπε.

Η πριγκίπισσα θα μείνει σε θάλαμο με άλλους 12 μαθητές και θα κουρευτεί, ενώ θα της δοθεί βασικός στρατιωτικός εξοπλισμός πριν από την πρώτη εκπαίδευση. Θα δικαιούται μισθό, αν και το παλάτι έχει δηλώσει ότι θα τον αποκηρύξει.Η πριγκίπισσα Λεονόρ αποχαιρετά τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε

Μετά την εκπαίδευσή της στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα, θα πάει στη Ναυτική Σχολή και θα ολοκληρώσει τα τρία χρόνια στη Γενική Αεροπορική Ακαδημία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το παλάτι ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα Λεονόρ θα πάει στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει Νομική, μόλις ολοκληρωθεί η τριετής στρατιωτική της εκπαίδευση το 2026.