Μητέρα έγινε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς  καθώς η στενή συνεργάτιδα και συμβία της Μιλίκα Ντζούρντζιτς γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο θα ονομασθεί Ιγκόρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου. .

«Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς γέννησε φυσιολογικά», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η 43χρονη πρωθυπουργός συζεί εδώ και πολλά χρόνια με την νεότερη σύντροφό της, Δρ Μιλίκα Ντζούρντζιτς.

Ότι το ζευγάρι περίμενε παιδί έγινε γνωστό λίγες εβδομάδες πριν τον τοκετό.

Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς απέκτησε παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση και για αυτό τους τελευταίους μήνες δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις με την πρωθυπουργό.

Το γραφείο της επισημαίνει ότι η Μπρνάμπιτς είναι η «πρώτη» επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο που ζει «σε ομόφυλο ζευγάρι» και η σύντροφος της οποίας γεννάει, ενώ εκείνη είναι εν ενεργεία.

Ηλικίας 43 ετών, η Άνα Μπρνάμπιτς διορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας της τον Ιούνιο του 2017 από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούσιτς.

Το 2017, στο Gay Pride στο Βελιγράδι, όταν ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια είχε απαντήσει:

«Δεν μπορώ να σας δώσω την προσωπική άποψή μου, καθώς βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σερβίας».

Μαζί με τη σύντροφό της, έχουν δώσει πολλές φορές «το παρών» σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα συναυλίες ή εκθέσεις.