Περισσότερα από οκτώ χρόνια μετά τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατό της, η Γουίτνεϊ Χιούστον γράφει μουσική ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα όλων των εποχών που κατάφερε να κάνει τρία διαμαντένια άλμπουμ! Το «Whitney», το δεύτερο studio άλμπουμ της σπουδαίας ερμηνεύτριας μόλις έγινε Διαμαντένιο, που σημαίνει ότι ξεπέρασε κατά δέκα φορές το όριο πωλήσεων του πλατινένιου δίσκου. 

Το «Whitney» κυκλοφόρησε το 1987 και περιείχε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διάσημης ερμηνεύτριας. Μεταξύ αυτών και τα κομμάτια «I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)», «Didn’t We Almost Have It All», «So Emotional» και «Where Do Broken Hearts Go»

Το ίδιο κατόρθωμα είχε επιτύχει και στο παρελθόν με το άλμπουμ της «Whitney Houston» αλλά και με το πασίγνωστο σάουντρακ της ταινίας «The Bodyguard » , στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Κέβιν Κόστνερ.

Στις 15 Ιανουαρίου, το Rock & Roll Hall of Fame ανακοίνωσε την ένταξη της Whitney Houston στην τάξη του 2020. Λόγω της πανδημίας του Covid – 19, όμως, θα αντικαταστήσει την 35η ετήσια τελετή με ένα αποκλειστικό αφιέρωμα σε όσους εντάχθηκαν την φετινή χρονιά. Για την είσοδο της Whitney Houston αλλά και για την 35η επέτειο από το ντεμπούτο της δημιουργήθηκε ένα βίντεο, με την μορφή ταινίας μικρού μήκους, με τις καλύτερες στιγμές από την καριέρα της.

Παράλληλα ετοιμάζεται πυρετωδώς και η επίσημη κινηματογραφική βιογραφία της τραγουδίστριας, η οποία θα έχει τίτλο «I Wanna Dance With Somebody». Την σκηνοθεσία της ταινίας, που προγραμματίζεται να βγει το 2022, υπογράφει η Stella Meghie και το σενάριο ο AnthonyMcCarten. Αξίζει δε να σημειωθεί πως την παραγωγή της θα επιμεληθούν κορυφαίοι μουσικοί όπως οι Clive Davis, Pat Houston, Larry Meste κ.α.