Στους 38 ανέρχονται τελικά οι Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί με ελληνικές ρίζες που εκλέχθηκαν σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού, με πρόεδρο τον πολιτειακό γερουσιαστή του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδα Ραπτάκη,  έδωσε στην δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των Ελληνοαμερικανών που εκλέχτηκαν.

Ειδικότερα, επανεκλέγονται η αντικυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια Eleni Kounalakis, η αντικυβερνήτης της πολιτείας του Connecticut, Susan Bysiewicz, πολωνικής και ελληνικής καταγωγής, ενώ η πρώην πολιτειακή Γερουσιαστής Diana DiZoglio, ιταλικής και ελληνικής καταγωγής εξελέγη Γενικός Ελεγκτής της πολιτείας της Μασαχουσέτης (Massachusetts State Auditor). Στην πολιτεία του Illinois ο Alexi Giannoulias εξελέγη Υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας (Secretary of State), ενώ η Δημοκρατική Maria Pappas επανεκλέχθηκε στη θέση της Ταμία της κομητείας του Κουκ (Cook Treasurer). Ικανοποιητική είναι και η παρουσία των ομογενών σε πολιτειακό επίπεδο, όπου επανεκλέγονται 11 πολιτειακοί Γερουσιαστές και 17 πολιτειακοί Βουλευτές. Αναλυτικά, οι βουλευτές ανά πολιτεία έχουν ως εξής:

Στο Κονέκτικατ εκλέγονται οι πολιτειακοί βουλευτές Eleni Kavros DeGraw και Nicole Klarides – Ditria, ενώ μόλις χθες επιβεβαιώθηκε και η εκλογή του  Chris Poulos .

Στη Μασαχουσέτη, εκλέγονται οι πολιτειακοί γερουσιαστές John Velis και Bruce Tarr και οι πολιτειακοί βουλευτές Steven Xiarhos, Denise Garlick και Josh Cutler.

Στο Μέριλαντ εκλέγεται ο βουλευτής του Κογκρέσου John Sarbanes, ενώ στη Μινεσότα η πολιτειακός γερουσιαστής Sandra Pappas.

Στη Νέα Υόρκη, επανεκλέγεται η βουλευτής του Κογκρέσου Nicole Malliotakis, καθώς και οι πολιτειακοί γερουσιαστές Miachael Giannaris, Andrew Gounardes και James Skoufis, και οι πολιτειακοί βουλευτές Michael Tannousis και John Lemondes.

Στη Νεβάδα εκλέγονται η βουλευτής του Κογκρέσου Dina Titus και ο  πολιτειακός γερουσιαστής James Ohrenschal, ενώ στο Νιου Χαμσάιρ ο βουλευτής του Κογκρέσου Chris Pappas και οι πολιτειακοί βουλευτές Efstathia Booras, Benjamin Baroody και Tony Lekas.

Στο Ντελαγουεάρ, εκλέγεται ο  πολιτειακός βουλευτής Spiros Mantzavinos, στο Ιλινόις ο Υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας (Secretary of State) Alexis Giannoulias και η  Ταμίας (Cook Treasurer) Maria Pappas.

Στην Πενσυλβάνια  εκλέγονται η  πολιτειακή Γερουσιαστής Maria Tzanakis – Collet, ο πολιτειακός Βουλευτής Steve Malagari, στο  Ρόουντ Αϊλαντ ο πολιτειακός γερουσιαστής Leonidas Raptakis και στη Νότια Καρολίνα ο πολιτειακού βουλευτής Leonidas Stavrinakis.

Στη Τζόρτζια  εκλέγονται οι πολιτειακοί βουλευτές Chuck Efstration και Mike Cheokas, στη Φλόριντα ο βουλευτής του Κογκρέσου Gus Bilirakis, στο Βερμόντ ο πολιτειακός βουλευτής Christopher Mattos, στο Ουισκόνσιν ο πολιτειακός βουλευτής John Spiros και στο Ουαϊόμινγκ ο πολιτειακός γερουσιαστής Stephan Pappas.

Στις απώλειες συγκαταλέγονται ο νέος υποψήφιος για το κογκρέσο Alek Skarlatos που δεν κατάφερε να εκλεγεί στην πολιτεία του Oregon, ο  πρώην δημοκρατικός βουλευτής του Κογκρέσου και υποψήφιος Κυβερνήτης της Φλόριντα Charlie Christ και η  πολιτειακή Βουλευτής της Alaska, Hariett Anagnostis-Drummond που δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

Τέλος, 7 νυν πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν έθεσαν υποψηφιότητα και η θητεία τους λήγει τον Ιανουάριο 2023.

Οι Ελληνοαμερικανοί εκλεγμένοι, όπως σημειώνεται, είναι μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), στην οποία μετέχουν άλλα περίπου 50 εκλεγμένα μέλη ξένων κοινοβουλίων με ελληνική καταγωγή σε 20 χώρες, καθώς και πολλοί πρώην εκλεγμένοι.