Σε κλοιό καύσωνα η Μεγάλη Βρετανία με το θερμόμετρο να σημειώνει ιστορικό ρεκόρ, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 41 βαθμούς!

Οι Βρετανοί έζησαν χθες τη θερμότερη νύχτα που έχει καταγραφεί ποτέ, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 29 βαθμούς μέσα στο Λονδίνο.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί στη Γηραιά Αλβιώνα ήταν το 2019, όταν το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία έχουν κλείσει, υπάρχουν ακυρώσεις σε δρομολόγια μαζικών συγκοινωνιών κ.λ.π. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα δρομολόγια τρένων που πραγματοποιούνται, οι συρμοί κινούνται πλέον με μικρότερη ταχύτητα, δεδομένου ότι οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες είναι ο λόγος για τον οποίο αρκετές ράγες έχουν λυγίσει (έχουν κατασκευαστεί να αντέχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες).

Σε όλα τα παραπάνω ακραία και πρωτοφανή για το Ηνωμένο Βασίλειο φαινόμενα, ένα ακόμη πρόβλημα έγινε αιτία να αναβληθούν πτήσεις στο αεροδρόμιο του Λούτον στο Λονδίνο, καθώς ένα τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης έλιωσε εξαιτίας του καύσωνα!