Οι σκληρές επιχειρηματικές συνθήκες, ο ανταγωνισμός και η αύξηση των τιμών οδήγησαν στην πτώχευση τα εστιατόρια του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.

Ο Όλιβερ άνοιξε το πρώτο εστιατόριο το 2008 και μέσα σε λίγα χρόνια δημιούργησε μια αλυσίδα 32 καταστημάτων εστίασης. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε μια εταιρία μαγειρικών σκευών, η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων ανάγκασε τον σεφ να κλείσει όλα τα καταστήματά του.

Το επόμενο μεγάλο χτύπημα ήταν το 2017, όταν έκλεισε 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόρια και 600 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά. Στις αρχές του 2018 αποφάσισε να βάλει πωλητήριο και στην αλυσίδα stake house “Βarbecoa”.

Από το 2010 μέχρι το 2017 ο Τζέιμι Ολιβερ φιγουράριζε ανάμεσα στους πιο πλούσιους Βρετανούς σύμφωνα πάντοτε με το περιοδικό Forbes, κατέληξε όμως να χρωστάει περισσότερα από 80 εκατομμύρια λίρες.

Για την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του είχε μιλήσει ο ίδιος λέγοντας πως πέρασε μία σκοτεινή εποχή.

«Τα χρόνια των εστιατορίων είναι όπως τα σκυλίσια χρόνια. Άρα τα 10 έτη είναι πολύ μακρύς χρόνος. Ήταν μια σκοτεινή εποχή (σ.σ όταν έκλεισαν τα 18 εστιατόρια) … δεν υπήρχε ωραίο σκοτάδι», είχε πει ο Τζέιμι Ολίβερ το 2018 μιλώντας στο περιοδικό Woman’s Weekly, ενώ είχε μάλιστα κατηγορήσει ανοιχτά πως ότι έχτισε ο ίδιος καταστράφηκε λόγω του Brexit

Η προσωπική του περιουσία πριν ξεκινήσει η κατρακύλα ήταν περίπου στις 150 εκατομμύρια λίρες, αριθμός που πλέον δεν ισχύει καθώς μόνο πέρυσι έχασε σχεδόν 20 εκατομμύρια λίρες σε μια προσπάθεια να σωθεί από την καταστροφή.

.