Το διαζύγιό τους που ξεκίνησε με ήπιες και πολιτισμένες διαδικασίες, εξελίσσεται όμως σε έναν πόλεμο δίχως τέλος, με έντονες δικαστικές αντεγκλήσεις. Η ηθοποιός είναι αποφασισμένη μετά τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την ίδια και τη ζωή που φέρεται να διάγει από μάρτυρες της πλευράς του επιχειρηματία να μην αφήσει τίποτε πλέον να πέσει κάτω.

Η Τζίνα Αλιμόνου φέρεται να είναι ανυποχώρητη στον αγώνα που κάνει για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών της. Την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας επιμένει να υποστηρίζει μέσω μαρτύρων και του περιβάλλοντός του ότι η Τζίνα Αλιμόνου είναι ακατάλληλη μητέρα για τα παιδιά, ότι διάγει έκλυτο βίο, ότι κάνει χρήση ουσιών και γι’ αυτό επιθυμεί να έχει ο ίδιος την επιμέλεια των τέκνων τους.

Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα δεν δείχνουν – τουλάχιστον προς το παρόν και μετά το τελευταίο δικαστικό επεισόδιο – καμία διάθεση συμβιβασμού.

Πλέον η κυρία Αλιμόνου ζητάει την εξ ολοκλήρου επιμέλεια και διατροφή των παιδιών, διατροφή για την ίδια και μετοίκηση σε άλλη κατοικία, αφού αδυνατεί να συνυπάρξει μετά από όσα έγιναν κάτω από την ίδια στέγη με τον σύζυγό της, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να δει τα παιδιά του. Σε περίπτωση που ο κ. Βαρδινογιάννης δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη οικία, ζητάει από τον ίδιο να νοικιάσει ένα άλλο σπίτι για την ίδια και τα τέσσερα παιδιά τους. Η ίδια δηλώνει ότι ζει σε ένα καθεστώς εκφοβισμού και πίεσης.

Σε ό,τι αφορά τα μηνιαία της έξοδα, ζητάει 6.500 ευρώ για την ίδια και 39.500 ευρώ για τα παιδιά, ποσό που κατέβαλλε από την αρχή της μεταξύ τους διένεξης ο Παύλος Βαρδινογιάννης ανελλιπώς και αφορά τα σχολεία τους, τα ιδιαίτερα μαθήματά τους, ιατρικές επισκέψεις, δραστηριότητες σε ιδιωτικά κλαμπ κ.λπ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων του, ο Παύλος Βαρδινογιάννης, δηλώνει φτωχός. Ο υπεύθυνος της προσωπικής του ασφάλειας, κατέθεσε ότι οι μηνιαίες του απολαβές ως συμβούλου στον όμιλο είναι μόλις 800 ευρώ τον μήνα. Στην Αμερική δήλωσε ότι η εταιρεία που έχει πουλάει πλαστικά κουταλάκια σε εστιατόρια. Μάρτυρας της πλευράς Αλιμόνου, που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε ότι παρ’ όλα αυτά ο επιχειρηματίας φέρεται να πληρώνει 22.000 δολάρια για την κατοικία που διατηρεί στο Κονέκτικατ, ενώ το περασμένο καλοκαίρι διέμεινε για παραπάνω από έναν μήνα στη βίλα «Ματίλντα» στη Μύκονο, για την οποία το ημερήσιο μίσθωμα ήταν 6.000 ευρώ. Για τις μετακινήσεις του από Αθήνα προς Μύκονο χρησιμοποιούσε μόνο ελικόπτερο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το μηνιαίο μίσθωμα για την κατοικία της Φιλοθέης όπου διαμένει τώρα η οικογένεια είναι 5.000 ευρώ.

Για το προηγούμενο σπίτι που μίσθωναν στην Εκάλη (το οποίο διατήρησαν και όταν το ζευγάρι ήταν στην Αμερική) πλήρωναν 20.000 ευρώ. Τέλος, το προσωπικό που εξυπηρετεί τον ίδιο και την οικογένειά του είναι περίπου 20 άτομα, σύμφωνα με μαρτυρική κατάθεση της πλευράς Αλιμόνου, πλέον των δασκάλων των παιδιών.
Εντελώς αντίθετη οπτική έχει η πλευρά του επιχειρηματία για όσα ακούστηκαν και αφορούν τη ζωή του και την οικονομική του κατάσταση. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης μέσω μαρτύρων και της συνηγόρου του υποστηρίζει ότι όλα τα έξοδα που αφορούν τα παιδιά και την εν διαστάσει σύζυγό του τα πληρώνει η οικογένεια Βαρδινογιάννη γι’ αυτόν. Τονίζει μάλιστα ότι επειδή ο ίδιος δεν δύναται να ανταποκριθεί σε αυτά τα ποσά, αν η επιμέλεια των παιδιών δοθεί στην κυρία Αλιμόνου, όλα αυτά θα κοπούν. Μέσω των δικηγόρων του επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις που έτρεχε στην Ελλάδα εδώ και καιρό έχουν πτωχεύσει και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στην Αμερική όπου κατοικεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια.