Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Από αυτούς δεν ξεφεύγει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι αν και έχουν χαλαρώσει κάπως τις αυστηρές γραμμές, δεν ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τους βασιλικούς κανόνες, η Κέιτ Μίντλετον δεν μπορεί να ταξιδεύει μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο της Τζορτζ, καθώς πατέρας και γιος δεν επιτρέπεται να βρεθούν στο ίδιο αεροπλάνο. Αυτό ισχύει από τότε που ξεκίνησαν τα αεροπορικά ταξίδια και οι πτήσεις δεν θεωρούνταν ασφαλείς. Μπορεί η βασίλισσα να έχει χαλαρώσει τους κανόνες τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι μονάρχες και οι κληρονόμοι δεν έχουν δικαίωμα να ταξιδεύουν μαζί, καθώς ένα τραγικό συμβάν μπορεί να αλλάξει τη βασιλική γενεαλογία.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έχουν επιλέξει να σπάσουν τη βασιλική παράδοση στο παρελθόν και να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους. Αυτό επιτρέπεται μέχρι ο πρίγκιπας Τζορτζ να γίνει 12 ετών διότι στη συνέχεια θα του ζητηθεί να πετά ξεχωριστά από τον πατέρα του. Όταν ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ ταξίδεψαν στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία χρειάστηκε να πάρουν άδεια από τη βασίλισσα. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για την Κέιτ Μίντλετον, τα παραπάνω σημαίνουν πως η δούκισσα του Κέμπριτζ δεν θα μπορεί να ταξιδέψει ταυτόχρονα με τον σύζυγό της και τον γιο της.