Γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση όσο ήταν εν ζωή ο θρύλος του Χόλιγουντ, που πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 103 ετών στις 5 Φεβρουαρίου, άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του των 80 εκατ. δολαρίων στο Douglas Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που είχε ιδρύσει πριν από περίπου έξι δεκαετίες, όπως αναφέρει η The Mirror.

Μεταξύ των ωφελούμενων από τη δράση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Αντζελες, το παιδικό Κεντρο Κερκ & Άννα Ντάγκλας, το Πανεπιστήμιο St Lawrence, που μοιράζει υποτροφίες σε φοιτητές μειονοτήτων και από πτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς και το Westwood’s Sinai Temple στο Λος Άντζελες και το Culver City’s Kirk Douglas Theatre, ένα πλήρως ανακαινισμένο κινηματογράφο στο Κάλβερ Σίτι που διαμορφώθηκε σε χώρο για live shows.

Αποτέλεσμα εικόνας για kerk ntagklas

Ο Κερκ Ντάγκλας δεν άφησε, ωστόσο, τίποτε στον αγαπημένο γιο του Μάικλ, που ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πατέρα του στις αρχές του μήνα. Ωστόσο, τα χρήματα από την κληρονομιά δεν θα λείψουν στον Μάικλ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται περίπου στα 300 εκατ. δολάρια.