Η Ελλάδα είναι μία από τις επτά χώρες στις οποίες ενδεχομένως να πέσουν συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου Long March 5 με την είσοδο του στην ατμόσφαιρα της γης.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), είναι πολύ πιθανό να επανεισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα κομμάτια του πυραύλου με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο, στο διάστημα μεταξύ της 30ης και 31ης Ιουλίου. Πιθανός χρόνος για την επανείσοδο είναι απόψε στις 23:53 ώρα Ελλάδος, με απόκλιση περίπου ± 6 ωρών.

Οι υπόλοιπες χώρες που κινδυνεύουν από τα συντρίμμια είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία και η Βουλγαρία. Τα επικρατέστερα σημεία πρόσκρουσης στη χώρα μας, σύμφωνα πάντοτε με τους επιστήμονες, είναι η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη. 

Φυσικά, δεν θεωρείται καθόλου δεδομένο ότι συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου θα πέσουν σε κατοικημένη περιοχή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης στην οποία εκτιμάται ότι θα γίνουν οι προσκρούσεις τους καλύπτεται από θάλασσα. 

Ο κινεζικός πύραυλος δεν διαθέτει σύστημα ελέγχου που μπορεί να δώσει την δυνατότητα να κατευθυνθούν τα κομμάτια σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές. Αυτό που συμβαίνει σήμερα έχει συμβεί άλλες δύο φορές με κινεζικούς πυραύλους, το 2018 και το 2021.