Το πρώτο βραβείο για τον κορυφαίο γκολκίπερ που θέσπισε η FIFA ανήκει στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός διεθνής τερματοφύλακας της Γιουβέντους μπορεί να μην πανηγύρισε με την ομάδα του το Champions League, μετά την ήττα στον τελικό από την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, ήταν από τους κορυφαίους στην πορεία της “Μεγάλης Κυρίας” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ενώ «εντός των τειχών» κατάκτησε το νταμπλ.

Ο Μπουφόν αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αφήνοντας όμως ένα ενδεχόμενο να παραμείνει για ακόμα λίγους μήνες στα γήπεδα: «Αυτή είναι η τελευταία σεζόν μου και είμαι αρκετά πεπεισμένος για την επιλογή που κάνω. Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος που δεν φοβάται το μέλλον και ό,τι αυτό μπορεί να φέρει στη ζωή μου. Το αντιμετωπίζω και θα το αντιμετωπίζω με την επιθυμία και τον ενθουσιασμό που χρειάζεται. Κατά συνέπεια, δεν θα αλλάξει κάτι εάν καθίσω ακόμα ένα ή δύο χρόνια. Δεν θα αφαιρέσει κάτι ούτε θα προσθέσει κάτι σε ό,τι έχω κάνει ήδη», τόνισε σχετικά ο Ιταλός τερματοφύλακας και κατέληξε:

«Ο μοναδικός δρόμος για να μην σταματήσω θα μπορούσε να είναι η κατάκτηση του Champions League. Εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να διεκδικούμε το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, εγώ και ο Βόιτσιεχ Στσέσνι μπορεί να παίζουμε εκ περιτροπής μέχρι την διοργάνωση το Δεκέμβριο. Πιστεύω πάντως, ότι με τέτοιον τερματοφύλακα όπως αυτός πίσω μου, είναι φυσιολογικό την επόμενη σεζόν να αποσυρθώ».