Λειτούργησε ξανά, μετά από 22 χρόνια σχεδόν, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Δημητρίου και βοηθούμενου από τον ιερατικό προϊστάμενο του Ιερού Ναού και πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέα Βυθούλκα, αλλά και μιας πλειάδας ιερέων από την περιοχή της μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, που εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της Αμερικανικής ανεξαρτησίας, ετοιμάζεται να υποδεχθεί επισκέπτες μέλη διαφόρων θρησκειών, που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

«Σήμερα είναι μια χαρμόσυνη μέρα για την Αμερική και τη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Μιχάλης Ψαρός πρόεδρος του Συλλογου Φίλων Αγίου Νικολάου, που συγκέντρωσε κονδύλια για την ανέγερση του ναού. «Καλούμε όλη την Αμερική να έλθει να επισκεφθεί τον ναό, να έλθει στο κενοτάφιο που δημιουργήθηκε και χτίστηκε στη μνήμη των 3.000 ανθρώπων που δολοφονήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου».