Πέντε ποδηλάτες ξεκίνησαν με τα ποδήλατα τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Αγγλία και θα φτάσουν μέχρι την Ελλάδα, με σκοπό την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου αναμένεται να φτάσουν στο ΟΑΚΑ και από εκεί θα τερματίσουν στην Ακρόπολη, μαζί με μια μεγάλη παρέα φίλων.

Η ιδέα της κούρσας ανήκει στην Βασιλική Βουτζαλή, που αποτελεί και τη μοναδική γυναίκα της ομάδας και ενώ, αρχικά σκοπός του ταξιδιού ήταν η αξιοποίηση των καλοκαιρινών διακοπών, η ιδέα μετατράπηκε σε αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών.

Η ομάδα επισήμανε πως θα διασχίσει συνολικά 1.200 χλμ, θα ποδηλατεί από το πρωί μέχρι το απόγευμα και το βράδυ θα διανυκτερεύει στην εκάστοτε περιοχή που θα βρίσκεται.

Οι χώρες σταθμοί που θα διασχίσουν θα είναι η Αγγλία όπου έγινε η εκκίνηση, στη συνέχεια θα βρεθούν στη Γαλλία, μετά στην Ελβετία, όπου θα ανέβουν τις Άλπεις, ύστερα θα περάσουν από Ιταλία και από εκεί με πλοίο θα περάσουν στην Ηγουμενίτσα και στην Ελλάδα, όπου θα γίνει ο τερματισμός στις 28 Αυγούστου.