Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν και φέτος τα διαδικτυακά μαθήματα του εργαστηρίου «Μιλάμε Ελληνικά», που διοργανώνει η Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος», με έδρα το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ήδη 229 ισπανόφωνοι, ηλικίας από 15 ως 85 ετών, από διάφορες χώρες (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Περού, Παναμά, Ισπανία, Κύπρο, Ισραήλ, Ιταλία και Ελλάδα), παρακολουθούν καθημερινά και σε δύο επίπεδα τα δωρεάν μαθήματα που ξεκίνησαν στις 5 Μαΐου 2021, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Την πρωτοβουλία αυτή, όπως και όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες, στηρίζει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος χαιρετίζοντας την έναρξη των μαθημάτων, σε απευθείας σύνδεση, εξήρε το έργο του Νόστου και προσωπικά της προέδρου του, Χριστίνας Τσαρδίκου, σε ό,τι αφορά τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παιδείας.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης, από το 2006 η κ. Τσαρδίκου συνεχίζει, με τον Νόστο, να προσφέρει «μεγάλο έργο για τη διάδοση και διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής Παιδείας». Διαβεβαίωσε δε, ότι «η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που προβάλλουν την Ελλάδα» και στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη μνεία στη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας εκμάθησης ελληνικών «StaEllinika» και στην επέκτασή της σε χρήστες που μιλούν την ισπανική και την πορτογαλική γλώσσα.

«Σαν το χάδι της μητέρας πατρίδας» παρομοίασε το μήνυμα στήριξης του κ. Χρυσουλάκη η πρόεδρος της οργάνωσης «Νόστος» κ. Τσαρδίκου, υπογραμμίζοντας την αγάπη και τον ζήλο των μαθητών (ελληνικής και μη καταγωγής ισπανόφωνοι πολίτες ανά τον κόσμο). Ευχαρίστησε, δε, τη φιλόλογο Φωτεινή Κατσίβα «για τη σπουδαία εθελοντική προσφορά της στον «Νόστο», καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά έχουμε τη χαρά να την έχουμε μαζί μας».