Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι, ποντίκι

1,5 κιλό μελιτζάνες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη

2 δαφνόφυλλα

3-4 κόκκοι μπαχάρι

2 κουτ.γλ. ντοματοπελτές

2 φλ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 φλ κόκκινο κρασί

1 φλ ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι

αλάτι και πιπέρι

λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 2-3 εκατοστών. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, αλευρώνουμε το μοσχαράκι και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε για 2 – 3 λεπτά το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και 3 – 4 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το κρέας μας να σιγοβράσει για 1 ώρα.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα μετά από 1 ώρα και τοποθετούμε προσεκτικά τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά ακόμη.

Τέλος, πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο πριν σερβίρουμε.